Is War Talk Painting Obama Into a Corner on Iran?

Despite the escalating war rhetoric, conventional wisdom holds that the U.S. military establishment and even President Obama himself believe that the potential consequences of a military strike that plunges America into a third war in the Muslim world are so grave — and the prospects for such a strike preventing or deterring Iran from eventually attaining nuclear weapons so dubious — as to render it too reckless an option. Nor is there any legal basis for it; a U.N. Security Council authorization for military action against Iran is unthinkable unless Iran attacked another country or was moving to do so. And most of the international community — including most of those countries that backed the latest round of sanctions — would strongly oppose it. President Obama is an indefatigable internationalist, and if he were planning to launch a military strike against Iran, it’s reasonable to expect that he’d be engaged in the protracted process of trying to establish a basis for such action at the U.N. and in international public opinion. No signs of that, at least not yet.

Obama has, however, insisted that a military option remains “on the table.”

Read more:

This entry was posted in Situation Report and tagged , , . Bookmark the permalink.

65 Responses to Is War Talk Painting Obama Into a Corner on Iran?

 1. Yvette says:

  Appreciating the persistence you put into your site
  and detailed information you present. It’s awesome to come
  across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material.
  Great read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google
  account.

  Here is my website – money [Yvette]

 2. ?agnifique poste, uune fois de plus

  Feel free to visit my site gros godemiche

 3. ,Air Jordan 12ナイキマックス1株式会社は、予備の目に止まりました,。ナイキエアマックス180シューズが発売された後、1987年には、男性または女性はち&#124

 4. Barney says:

  Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much,
  However I am going through troubles with your RSS. I don’t
  understand why I am unable to join it. Is there anybody having the same RSS issues?
  Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 5. May I simply just say what a comfort to uncover a person that
  genuinely knows what they’re discussing over the internet.
  You certainly understand how to bring a problem to
  light and make it important. More and more people should look at this and understand this
  side of the story. It’s surprising you aren’t more
  popular given that you most certainly have the gift.

 6. snet for borgerlig samarbeidSommeravslutningen ble tradisjonen tro holdt i bakgårdsrestauranten New Orleans i sentrum av Oslo, noen steinkast fra tingretten, der aktoratet akkurat hadde påbegynt sin prosedyre i Breivik-saken. Typisk deltidsarbeidSats Norge har i dag i overkant av 2000 ansatte fordelt på omlag 400 årsverk. Et slikt syn er for tiden til revurdering. If nyhetsbyr AP,mbt sko, f hun seg tvert imot heldig som overlevde. På den andre siden er aktiviteten i nors

 7. Funny videos on the internet can range from TV show bloopers to humorous cartoons to videos of people falling and
  slipping in weird fashion. But if that game doesn’t include a
  mini-game where I get to dance like the Predator does in the video above,
  I don’t want it. These “impostors” are really a
  false belief system that colors your world, takes over your life, and causes havoc.

 8. money lender says:

  19 years of development so that Dixon has accumulated a lot of valuable retail store management experience, pioneers of Dixon has pioneered humane ‘experiential marketing’ in the country, and in the ‘services to create the future’ under the guidance of philosophy, and gradually decomposition, implementation, preparation for industry characteristics, suitable for domestic consumers, ‘experiential marketing.

 9. Det resulterer i at menn oftest høster de positive mobilitesgevinster,marc jacobs vesker, det vil si høyere lønn,marc jacobs vesker, sier Fredriksen. – Jeg er egentlig veldig glad i trappeløp, så Stoltzen passer meg veldig bra. – Det virker lite gjennomtenkt når man sender soldater inn i et arbeidsmiljø hvor man skal tenke flysikkerhet og kunne konsentrere seg. Det kan Hjelmeland selv se i mine siste anmeldelser, der jeg var svært positiv, sier Landro. Hun

 10. Thanks for finally writing about > Is War Talk Painting Obama Into a Corner on Iran? | Rootless Cosmopolitan – By Tony Karon < Loved it!

 11. Det siste, argumentet som brukes mot kopisperrene er gjerne at de er ubrukelige fordi de kan brytes. Blir rørene sprengt, og det viser seg at du har skylden,moncler jakke, kan det bli dyrt, sier Flønes. I militærstrategisk tenkning er dette to sider av samme sak. Det viktigste er å passe på at du har et håndkle i hånden slik at du ikke skader deg,mulberry vesker, for du må regne med å bruke godt med kraft for å åpne østersen. Han har la

 12. Det greide han den gangen og overlevde. Jeg mistet all gleden av å spille fotball, sier de tidligere lagkameraten av Leeds-proffen Eirik Bakke. Agatha Christie er sannsynligvis historiens mest populære romanforfatter. En del pasienter med alvorlig og svært langvarig sykdom har fått dårligere tilbud etter at opptrappingsplanen ble iverksatt. En kraftig forsuringsepisode kan slå ut planter og dyr som er i ferd med å etablere seg, og dermed forsinke «normalis

 13. Rebusoppgavene kan hentes og leveres inn i alle resepsjonene. Dette er en fin, liten fortelling. Han balanserer på en knivsegg og jeg er ganske sikker på at han taper avstemningen tirsdag, sier sjefredaktør for nettavisen Linkiesta, Jacopo Barrigazzi, til NTB. At nye Deichman kommer til Bjørvika er en gullgruve, som bør utnyttes og gi ringvirkninger. Dette krever tverrfaglig spesialisert utredning og krevende medisinsk oppfølging. Det finnes eksempler på at and

 14. Når sentralbanken i oktober legger fram sin neste prognose for renteutviklingen, vil det trolig komme varsel om rentekutt. Men Andreas,mbt nettbutikk, sønn av trebåtbygger Espen Sommerfelt, avbrøt økonomistudiene i Oslo for å gå i trebåtbyggerlære i Risør. Saroea frykter Dagsland- Når du driver og lefler med korsang i Norge, må jeg si at det kanskje er litt større for at Sigvart Dagsland stikker av med seieren. Bandet kjører e

 15. “He’s not a good exampleWonderful Life’ ‘Yeah, but what was the gig like?’ ‘Ah, fuck knows, man, I have no ideas the First Add Glamour to your iGoogle homepage I don’t know if they’ll continue to underestimate that after this campaign, but I think you’ll still get columns saying, “He’s too cool, he’s too soft”You’ll find that the Provisionals have the sympathy of most of the Catholics here now,” Maureen says,Nike WMNS Dunk Sky Hi “Gold Studs”, “Sure there are good men among the Stickies but most

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>